Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /projects/sanibenbe_1b/public_html/wp-content/plugins/unyson/framework/extensions/sidebars/includes/class-fw-extension-sidebars-frontend.php on line 82
class="page-template page-template-visual-builder-template page-template-visual-builder-template-php page page-id-585 page-child parent-pageid-109 wp-embed-responsive cookies-not-set fw-full fw-website-align-center fw-custom-section-density header-1 fw-top-bar-off fw-no-absolute-header fw-top-social-right fw-header-sticky mobile-menu-item-align-left fw-mobile-menu-position-center fw-top-logo-left fw-logo-image fw-logo-no-retina fw-animation-mobile-off fw-search-filter-off" itemscope="itemscope" itemtype="https://schema.org/WebPage">

Ventilatie onderhouden

Onderhoud van ventilatie

  • SYSTEEM C

Bij een ventilatiesysteem C wordt de verse buitenlucht aangevoerd via roosters in muren of ramen. Hier stapelt zich vuil op dat de bewoner moet reinigen.

Ook de ventielen in de natte ruimtes moet je op regelmatige basis reinigen.

In een systeem C zit geen luchtfilter die vuil of stof tegenhoudt. Hierdoor is de ventilator die in de ventilatie unit zit, helemaal onbeschermd. U moet de ventilator dus op regelmatige tijdstippen laten onderhouden.

Bij een gebrek aan onderhoud vervuilt de ventilator in een systeem C dus sneller. Hierdoor gaat hij gaat hij meer elektriciteit verbruiken om rond te draaien.

  • SYSTEEM D

Bij een ventilatiesysteem D worden buitenlucht en binnenlucht mechanisch aangezogen en afgevoerd. Filters houden stof en vuil tegen, zodat de ventilatiecapaciteit van je systeem D hoog blijft.

De luchtfilters zijn eenvoudig te reinigen. Dit dient om de 3 maanden te gebeuren. Met de stofzuiger is dit een werk van pakweg een minuutje. Als je de filter aan de toevoerzijde regelmatig reinigt en vervangt wanneer nodig (om de 12 maanden), dan blijven je toevoerkanalen proper.

Wij adviseren uw toestel te laten onderhouden om de 2 jaar, het kanalennet een eerste keer te laten nakijken na 4 jaar – dat betekent niet automatisch reinigen.

Voor meer info over onderhoud en onderhoudscontracten, vraag vrijblijvend een offerte aan.


Werkwijze onderhoud airco

Bij een onderhoud van een airco worden alle belangrijke onderdelen gecontroleerd en eventueel vervangen, filters en units worden gereinigd en er wordt gecontroleerd op lekkages. Enkele taken die men bij airco onderhoud uitvoert:

  • Controleren/vervangen van de compressor
  • Controleren/vervangen van de ventilatoren
  • Schoonmaken en controleren/vervangen van de filters
  • Schoonmaken van de buitenunit/binnenuit
  • Controle op lekkages van het koelmiddel
  • Controleren/afstellen/testen van de regelapparatuur

» Vraag vrijblijvend offertes op maat aan.

Graag een offerte ontvangen voor dit product?

[gravityform id="3" title="false" description="false" ajax="true"]

Snel depanage nodig? Twijfel niet langer en contacteer ons!

Call Now Button