Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /projects/sanibenbe_1b/public_html/wp-content/plugins/unyson/framework/extensions/sidebars/includes/class-fw-extension-sidebars-frontend.php on line 82
class="page-template page-template-visual-builder-template page-template-visual-builder-template-php page page-id-440 page-child parent-pageid-109 wp-embed-responsive cookies-not-set fw-full fw-website-align-center fw-custom-section-density header-1 fw-top-bar-off fw-no-absolute-header fw-top-social-right fw-header-sticky mobile-menu-item-align-left fw-mobile-menu-position-center fw-top-logo-left fw-logo-image fw-logo-no-retina fw-animation-mobile-off fw-search-filter-off" itemscope="itemscope" itemtype="https://schema.org/WebPage">

Onderhoud boiler

Door een periodiek onderhoud van een warmwaterboiler, afzonderlijk geplaatst of gekoppeld aan een cv-installatie blijft het rendement hoog.

Het is aangeraden om periodiek ( 2 jaarlijks ) een onderhoud aan boilers te laten uitvoeren. Zowel de elektrische boilergasboiler,, warmtepompboiler of doorstroomboiler komen in contact met water.

Boiler onderhouden

Het boileronderhoud omvat een aantal controlepunten om na te zien of de boiler installatie nog goed werkt:

 • wat is de staat van de warmteweerstand
 • controle & kalkaanslag in de boilerruimte
 • controle & kalkaanslag in de waterleidingen
 • controle elektrische onderdelen

Boiler ontkalken

Eén van de grote boosdoeners die zorgen voor een storing of het slecht werken van een elektrische boiler is kalk. Kalkaanslag vindt plaats doordat het water dat gebruikt wordt veel te hard is. Met kalkafzetting in de boiler en in de cv-buizen tot gevolg. De kalkvorming kan voorkomen in de elektrische boilerzonneboiler, of in een boiler op gas. Door de afzetting van kalk in de boiler, zakt het rendement van de cv-installatie. Jouw verbruik blijft hetzelfde, dus je betaalt voor niks. Dichtingen en sluitingen zullen niet goed meer werken, met lekkages als gevolg.

Het gevolg van kalk in jouw cv-installatie laat zich kenmerken door verschillende storingen en problemen:

 • wat stroomt niet goed meer door cv-buizen;
 • radiatoren / buizen maken lawaai;
 • boiler warmt niet goed meer op;
 • lekkages;
 • thermostaat kapot;
 • dichtingen versleten;
 • warmteweerstand is kapot;
 • ...


Waterverzachter plaatsen

Om kalk te voorkomen, plaats je het best een waterontharder. Via een speciaal procédé wordt het water minder hard nog voor het in jouw cv-ketel/ boiler stroomt.  De waterverzachter gaat niet enkel het leven van je boiler verlengen maar ook dat van uw (vaat)wasmachine, kranen, wc... bovendien is het veel beter voor de doorstroming van het warm/ koud water in radiatoren.

Boiler laten herstellen

Om jouw boiler te laten ontkalken, laat je ons het best langskomen. Wij staan in voor een correct onderhoud van de boiler zonder verdere beschadiging aan te richten. Is de kalkaanslag te erg, dan staan wij ook in voor het correct vervangen van boileronderdelen door de juiste wisselstukken.

Vraag vrijblijvend uw offerte aan


Graag een offerte ontvangen voor dit product?

[gravityform id="3" title="false" description="false" ajax="true"]

Snel depanage nodig? Twijfel niet langer en contacteer ons!

Call Now Button